Çanakkale Köprüsü Olay Algılama  Sistemleri ile Donatıldı
Çanakkale Köprüsü Olay Algılama Sistemleri ile Donatıldı


Teledyne Flir, 2022 yılının mart ayında Türkiye’de açılışı geçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nde kullanılmak üzere hava koşullarına dayanıklı çift termal AID kamera teknolojisini kurdu.

DL E&C (eski adıyla Daelim), Limak, SK Ecoplant ve Yapı Merkezi’nin ortak girişimiyle inşa edilen köprü, Türkiye’nin batısında Marmara Denizi ile Ege Denizi’ni birbirine bağlayan Çanakkale Boğazı’nı geçmektedir.

Teledyne Flir’in olay tespit kameraları 4,6 km " uzunluğundaki Türk köprüsünü kapsıyor

Teledyne Flir’in olay tespit kameraları, dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolunun bir parçası olan ve altı şeritten oluşan 4,6 km’lik köprünün tüm uzunluğunu kapsıyor.

Köprü operatörleri, sisten şiddetli yağmura kadar her türlü hava koşulunda köprüyü net bir şekilde görebilmeli ve görsel kamera tabanlı otomatik olay tespit sistemi tarafından üretilen görüntülerin güneş parlamaları tarafından bozulma ihtimalinin önüne geçilmelidir. Bu termal kameralar, trafiği ışığa göre değil ısıya göre algıladıkları için sis, kötü hava koşulları veya güneş parlaması ile ilgili yaşanabilecek sorunların önüne geçiyor.

Kameralar termal ve görsel görüntüleme teknolojisini, gelişmiş video analitiği ile birleştirerek çarpışmalar, duran araçlar, yanlış yönde giren sürücüler ve yayalar dahil tüm olayları güvenilir bir şekilde tespit ediyor. Ayrıca yangınların ilk tutuşma anlarını saniyeler içinde saptıyor ve araç sayısı ve araç sınıfları dahil olmak üzere çok önemli trafik verileri sağlıyor.

Olay tespit kameralarına ek olarak Teledyne Flir, sekiz adet Flir Elara DX Serisi çok kanallı PTZ güvenlik kamerasını kontrol odası operatörlerine köprüyü olaylara karşı izlemek için ekstra araçlar sunması için teslim etti.

98 AID kamerasından ve sekiz güvenlik kamerasından gelen bilgiler, Flir’in Flux video algılama yönetim sistemi tarafından toplanarak yönetilmektedir. Kontrol odası operatörleri trafik verilerini, olayları, tehlike ihtiva eden durumları ve çeşitli kameralar tarafından üretilen video görüntülerini gözden geçirmek için bu yazılımı kullanıyor. Flux, bir izleme ve bir raporlama uygulamasından oluşan kullanıcı dostu bir arayüz sağlamakta ve olayların ile alarmların gerçek zamanlı olarak izlenmesine olanak tanımaktadır.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Haberler