Şehirlerde Bisiklet Kullanımının Yaygınlaştırılması ve Yayalaştırma  Projelerine Dair Genel Konsept Oluşturuldu
Şehirlerde Bisiklet Kullanımının Yaygınlaştırılması ve Yayalaştırma Projelerine Dair Genel Konsept Oluşturuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen Mobilite Maratonu’nda üniversite öğrencileri ile Sirkeci Garı’nda bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Şehirlerde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve yayalaştırma projelerinin önemine değinerek, sürdürülebilir çevrenin oluşturulması ve ulaşım alanında temiz enerjiye geçilmesine yönelik olarak yerli ve milli teknolojilerin gelişmesini teşvik ettiklerini ifade etti.

Bisiklet Kullanımının Yaygınlaştırılmasına ve Yayanlaştırma Projelerine Önem Veriyoruz.

Bakan, günümüzde özellikle kent içi ulaşımda; mikromobiliteye önem veren, temiz enerjili ve akıllı ulaşım çözümlerini kent için hareketlilikte önceliklendiren yaklaşımların, yarının kentleri için bir yenilik değil, mecburiyet olduğunu vurguladı.

“Bugün, tüm dünyayı ilgilendiren temel sorunların başında; iklim değişikliği, ülkelerin sınırlarını aşan su ve hava kirliliği gibi çevre sorunları geliyor. Bu noktada, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke 2030- 2050 yılları arasında trafik nedeniyle kaynaklanan karbon emisyonunu sıfırlamayı hedeflemektedir. Şu an Avrupa’da birçok belediye trafik sıkışıklığı ve kirliliğini azaltmak ve yaşam kalitesini artırmak için hareketlilikte zaman kazandıran, çevreci, pratik uygulamaları hayata geçirmek için yoğun bir çaba içerisinde. Günlük ihtiyaçların önemli bir kısmının 15 dakikalık bir zaman dilimi çerçevesinde gerçekleştirilmesi; bu sürecin yürüyerek, bisiklet ya da elektrikli skuter gibi çevreye duyarlı ve mikromobilite araçlarıyla ya da toplu taşıma ile kat edilmesine dönük ulaşım planlamaları hedeflenmektedir.

Şehirlerde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve yayalaştırma projelerine dair genel konsepti oluşturuyoruz. Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Odaklı Dönüşüm Projesi de bunun en güzel örneklerinden biridir.” şeklinde açıklamada bulundu. Projenin; İstanbul halkının ulaşım ihtiyacının yanında sosyokültürel, turizm, ekonomik, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti, bisiklet, skuter gibi yeni imkanlar sunan karma karakterde, yeni nesil bir ulaşım projesi olacağı aktarıldı.

Bakan, yakın zamanda sahada uygulamaları görülecek olan “mobility hub-hareketlilik merkezleri” projelerini geliştirecekleri konuşmasında vurguladı. Sürdürülebilir çevrenin oluşturulması ve ulaşım alanında temiz enerjiye geçilmesine yönelik olarak yerli ve milli teknolojilerin gelişmesini teşvik edilmesinin önemine değindi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Haberler